Vliegtickets Australië en een hotel boeken

Hoe boek je vliegtickets Australië en reserveer je dan ook een hotel? Steeds meer mensen kiezen er voor om voor hun volgende vakantie gebruik te maken van een verre vakantiebestemming. Neem nu bijvoorbeeld Australië. Dit land is gelegen aan de andere kant van de wereld, maar oefent een grote aantrekkingskracht uit op reizigers van over de hele wereld en zo ook vanuit Europa.




Australië heeft haar bezoekers dan ook bijzonder veel moois te bieden. Gaande van fantastische steden zoals Sydney en Melbourne tot aan de indrukwekkende open vlaktes en de vele farms die er terug te vinden zijn. Een Toeristenvisum Australië is nodig als je Australie als land wil bezoeken en is een erg leuk land om te ontdekken en dat niet alleen voor volwassenen, maar ook voor jongeren die graag een avontuurlijke vakantie willen ondernemen. Klinkt een vakantie naar Australië voor u ook als muziek de oren? Had je al gedacht al om met een camper door Australië te toeren? Lees gauw verder hoe je je vakantie down under kunt vieren.




Wanneer een vliegticket Australië boeken?

Vliegtickets AustralieHet is specifiek voor verre en dure bestemmingen vaak geen overbodige luxe om uw vliegticket tijdig te boeken. Steeds vaker wachten mensen te lang om een ticket te boeken waardoor ze te maken krijgen met extreem hoge prijzen. Dat is jammer, want het kan wel degelijk ook anders. Wanneer u een vliegticket naar Australië wenst te boeken is het in eerste instantie interessant om even de verschillende luchtvaartmaatschappijen die dergelijke vluchten aanbieden met elkaar te vergelijken. Een dergelijke vergelijking brengt meteen aan het licht welke vliegtickets Australië financieel het interessantst zijn. Let wel, probeer steeds na te gaan of er in de vergelijking in kwestie eveneens aanbiedingen worden opgenomen of niet. Is dat het geval, dan is het belangrijk om rekening te houden met de looptijd van de aanbieding. Vergeet niet om een reisverzekering af te sluiten.

Eenmaal een vliegticket geboekt vanaf Schiphol nog wel even aan vrienden of familie vragen of ze je willen wegbrengen. Handig daarbij is om bij het ophalen de aankomsttijden in de gaten te houden. Een Schiphol aankomst kan wel eens vertraging oplopen door allerlei omstandigheden. Dan staan ze i.i.g. niet voor niets zo lang te wachten op Schiphol.

Last minute hotel boeken en tegelijk een vliegticket Australië boeken

Bovenstaande staat uiteraard in schril contrast met de zogenaamde last minute aanbiedingen. Om gebruik te kunnen maken van dergelijke promoties is het namelijk essentieel om zo lang mogelijk te wachten vooraleer uw vliegticket Australië te boeken. Dat is natuurlijk correct, alleen loopt u op dat vlak het risico geen plaats meer te hebben op de vlucht waardoor u misschien genoegen moet nemen met een aanzienlijk duurder ticket. In sommige gevallen kan het dan ook wel degelijk interessant zijn om een last minute vliegticket naar Australië te reserveren. Uiteraard is het in dit geval wel noodzakelijk om u vrij te maken binnen de vooropgestelde termijn van het ticket. Is dat niet mogelijk, dan is een last minute ticket naar Australië boeken helaas geen optie meer.

Werkvisum Australië aanvragen

Er kan voor een werkvisum Australië (ook wel Working Holiday visum Australie) worden gekozen. Dit werkvisum Australië moet je wel op tijd aanvragen. Als je voor een werkvisum gaat, dan is het belangrijk dat je die keuze nu gaat maken. Ontdek daarom nu welke eisen hier aan verbonden zijn. Je moet om te beginnen 18 jaar zijn of ouder, maar je mag niet ouder zijn dan 31 als je een werkvisum aan gaat vragen (De Australische overheid wil dit wel gaan verhogen naar 34 jaar). Een andere voorwaarde is dat je de Belgische of de Nederlandse nationaliteit hebt. Daarnaast moet je paspoort de hele reis in Australië geldig zijn. Ook moet je over € 3200 aan reisgeld beschikken.




Wanneer je een visum aan gaat vragen zijn er nog meer voorwaarden, je moet goedkeuring hebben om een jaar te vertrekken, een visum is een jaar geldig, je mag legaal werken in Australië, maar dat mag niet langer dan zes maanden zijn bij dezelfde werkgever en je mag maximaal vier maanden studeren in Australië met je werkvisum. Ook mag je nog niet eerder een Working holiday visum hebben aangevraagd.

Kosten van een werkvisum Australië en online aanvragen

De kosten voor een werkvisum Australië zijn AU$ 365 (ongeveer 290 Euro). Het online aanvragen van een visa is eenvoudig, je gaat naar het internet en daar regel je alles online. Daarom is het goed dat wanneer je in Australië wilt werken je hier ook je aanvraag op tijd gaat regelen. Je krijgt een bevestiging in de mail wanneer het is gelukt, het is eenvoudig en echt niet moeilijk. Er wordt vaak gedacht dat het lastig is, maar neem alle stappen goed door en het gaat je gewoon lukken. Geen rare verrassingen, het aanvragen van een working holiday visum neemt niet zoveel tijd in beslag als je van tevoren alle juiste papieren maar bij de hand hebt en dan kun je het zo regelen. Je kunt ook als student naar Australië en dan kun je met je werkvisum maximaal vier maanden in dit land studeren.




Kopie werkvisum Australië maken

Het is wel belangrijk dat je een kopie van je gegevens thuis laat, dan kunnen anderen het naar je toesturen of inscannen bij vermissing. Daarom is het belangrijk dat je daar even de tijd voor neemt en je reis goed gaat voorbereiden. Als je weet waar je wilt werken en in welke periode, dan kan het regelen van de voorbereidingen voor een werkvisum Australië nu beginnen. Een werkvisum Australië kan nu worden gekozen als je weet wat je hier gaat doen en wanneer, je kunt ook met meerdere mensen gaan maar je moet dan allemaal een eigen visum Australië aanvragen om het land binnen te komen en hier te mogen verblijven en werken.

Toeristenvisum Australië

Het toeristenvisum Australië dien je op tijd aan te vragen, dan weet je ook zeker dat je het land in mag. Twijfel je hier over, dan kun je maar beter ruim op tijd beginnen met het regelen, want je wilt er niet vlak voor je reis achter komen dat je te laat bent met aanvragen.




Een toeristenvisum Australië is heel gemakkelijk en kan online gedaan worden. Wel moet je alles goed regelen en de juiste documenten in je bezit hebben. Als je naar Australië wilt voor een vakantie of om familie te bezoeken, dan dan ben je hier altijd welkom als je in het bezit bent van een toeristenvisum. De kosten zijn $9,95 Australische dollar, ongeveer 6,25 euro. Dit visum is 1 jaar geldig, maar je kunt max. drie maanden per bezoek blijven. Wel mag je down-under zo vaak bezoeken als je wilt in dat jaar. Je kunt het visum via internet aanvragen.

Een toeristenvisum Australië aanvragen, al dan niet online

Je kunt het visum ook aanvragen voor zes of twaalf maanden, dit moet dan in Nederland of in België worden gedaan. Dit kost je in totaal AU$ 70 (ongeveer 55 euro) en je kunt je visa ook online aanvragen. Het is wel van belang dat je bij je aanvraag de juiste papieren bij de hand hebt en check dan ook meteen even je paspoort. Dit moet de hele reis in Australië geldig zijn, als je paspoort verloopt wanneer je in Australië bent is dat een probleem. Daarom moet je van tevoren kijken of dat het de hele periode geldig is, wanneer dat zo is kun je een visum aanvragen en anders moet je ook je paspoort laten verlengen (doe dat op tijd).




Kopie papieren thuislaten!

Het beste kun je een kopie maken van je visum, maar ook van je paspoort en je rijbewijs. Het kan zijn dat je daar je gegevens mist, ze zijn bijv. gestolen of je bent ze kwijtgeraakt. Thuis kan iemand het altijd naar je toesturen per mail zodat je het daar kunt tonen. Je kunt het ook inscannen en naar je eigen mail sturen, dan heb je het snel bij de hand. Een geldig paspoort en een geldig visum zijn dus van groot belang als je naar Australië komt. Heb je daar bij het aanvragen van een toeristenvisum Australië al rekening mee gehouden dat je paspoort ook de gehele periode geldig is? Maak hier nu gebruik van en zorg dat je gaat ontdekken wat je mogelijkheden zijn met een toeristen visum Australie. Je kunt er nu een aanvragen wanneer je als toerist naar en in Australië wilt reizen en bijvoorbeeld het operahuis in Sydney wilt bekijken.

Sydney Opera Huis Australië

Soorten visum Australië

Heb je een visum Australië nodig? Er zijn verschillende soorten visa in Australië die je aan kunt vragen. Het maakt niet uit of je nu lang of kort gaat verblijven in Australië, je hebt in ieder geval een visum nodig. Maar een geldig paspoort hoort hier ook bij. Er is sinds het jaar 1996 een elektronisch visa systeem, dit noemen ze ook wel ETA. Dit houdt in dat er geen sticker of stempel in je paspoort komt. Je kunt een visum Australië via internet aanvragen en dan krijg je hier alleen elektronisch een bevestiging van.




Welk visum Australië kies je?

Maar welk visum Australië moet je nu aanvragen? Je kunt een toeristenvisum regelen, dit wordt als je je reis boekt via een reisbureau vaak meteen voor je geregeld, het voordeel is dan wel dat je geen formulieren in hoeft te vullen. Een andere naam voor een toeristenvisum Australië is een visitor ETA. Er kan ook een werkvisum worden aangevraagd, dit wordt ook wel een Working Holiday Maker Visa genoemd. Er is ook een studentenvisum, dit visum kan worden aangevraagd als je als student naar Australië gaat, bijvoorbeeld voor een stage. Bij een toeristenvisum is het belangrijk te weten wanneer deze geldig is en wanneer je hiervoor in aanmerking komt. Als je een kort verblijf kiest in Australië tot maximaal drie maanden, dan is dit een goede optie als visumkeuze. Dit visum kan door iedereen worden aangevraagd. Er zijn dan ook geen kosten aan verbonden, maar je mag dan niet werken in Australië.




Visum Australië aanvragen via internet

Je kunt dit visum eenvoudig aanvragen via internet, je kan het ook via een reisbureau regelen. Bij de reis wordt het vaak meteen geregeld, maar vraag het even na. Zorg ervoor dat je er niet vlak voor de aanvang van de reis achter komt dat je papieren niet in orde zijn. Als je er nu in Australië achter komt dat je langer wilt blijven, dan is dat geen probleem. Je kunt je toeristenvisum Australië dan verlengen via het internet. Er moet wel bij vermeld worden dat het toeristenvisum niet over gezet kan en mag worden naar een werkvisum. Als je naar Australië komt als toerist, dan vertrek je ook weer als toerist met een toeristenvisum. Wil je toch werken in Australië? Dan heb je een ander visum nodig en dan kun je je beter richten op de aanvraag van een ander visum, namelijk het werkvisum Australië, want dan heb je wel rechten om hier te mogen werken.

Stage visum of Working Holiday visum

Met de stage visum of Working Holiday-visum (subklasse 417) maakt de Australische overheid het voor jonge buitenlanders mogelijk om gedurende 12 maanden werkervaring op te doen bij Australische bedrijven. Je krijgt dan gedurende maximaal 12 maanden een verblijfs- en werkvergunning. Veel backpackers en vakantiegangers maken hier gebruik van en ze verlengen zo hun verblijf down-under, mits ze aantoonbaar minimaal 3 maanden hebben gewerkt. Er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden aan deze visum, namelijk:

– Je bent minimaal 18 en tijdens aanvraag nog geen 31 jaar oud;
– Maximaal 12 maanden geldig;
– Je mag max. 6 maanden bij hetzelfde stagebedrijf werken;
– Je mag met dit visum maximaal 4 maanden studeren;
– Ga je stage lopen een school, ziekenhuis, kinderopvang of bijvoorbeeld een duikschool, dan moet je een gezondheidsverklaring inclusief longfoto bijsluiten bij je visum aanvraag;
– wil je je huidige visum verlengen met een Working Holiday visum, dan moet je (aantoonbaar) minimaal 3 maanden hebben gewerkt;
– Je hebt een Nederlandse- of Belgische nationaliteit;
– Je paspoort is gedurende je verblijf geldig;
– Je kunt aantonen dat je je terugreis kunt betalen (vliegticket);
– Middels een bankafschrift kun je aantonen dat je over voldoende financiële middelen beschikt of je gedurende je verblijft kunt onderhouden. Het bedrag is afhankelijk van de lengte van je verblijf, maar de vuistregel over het algemeen is dat 5.000 AUD voldoende is;
– De kosten bedrag ongeveer 440 AUD. Bepaalde kosten voor de visum aanvraag worden niet terugbetaald;
– Je kunt een Working Holiday-visum (subklasse 417) eenvoudig online aanvragen via de site van de Australische Immigratiedienst.

Geldigheidsduur Working Holdiday visum of stage visum

Vanaf de dag dat je aanvraag voor een Working Holdiday visum is goedgekeurd heb je 12 maanden de tijd om naar dit mooie land af te reizen en vanaf het moment dat je aankomt is je visum 12 maanden geldig. Je mag na je eerste aankomst zo vaak in en uitreizen als je wilt.

Een visum Australië aanvragen

Het aanvragen van een visum voor Australië (ook wel visa Australië genoemd) kan heel wat tijd in beslag nemen, daarom is het van belang dat je op tijd gaat beginnen met de aanvraag. Er zijn een aantal zaken waar je van tevoren goed aan moet denken. Om te beginnen kom je het land Australië niet zomaar in, je hebt hiervoor de juiste documenten nodig en dat is onder andere een visum. Maar je moet ook een paspoort hebben dat tot de dag na je vertrek geldig is. Je paspoort moet niet tot halverwege je verblijf in het land geldig zijn, want dan heb je een groot probleem. Controleer daarom van tevoren altijd of je paspoort lang genoeg geldig is, ook tot na je vertrek uit down under.




Een visa nodig? Hoe een aanvraag voor een visum Australië in te dienen

Er kan een visum Australië aanvragen worden ingediend, maar dan is er eerst de vraag welk visum Australië heb je nodig. Er zijn namelijk verschillende soorten visums Australie, ga je als toerist naar Australië (toeristenvisum) of ga je daar werken (werkvisum)? Dat is een verschil want als toerist ga je hier niet werken maar echt alleen vakantie vieren. Hier zijn ze dan ook erg streng in wanneer je kiest voor een visum aanvraag Australië. Welk visum je nodig hebt in Australië is ook afhankelijk van waar je naar toe gaat in Australië en wat je daar gaat doen. Ook de tijd dat je in Australië verblijft speelt mee bij het aanvragen van een visum. Daarom is het goed dat je je goed laat informeren over wat er mogelijk is voor je. De Australische overheid heeft een website waar je veel informatie kunt vinden over een visum, maar het belangrijkste kun je nu ook hier vinden.




Aandachtspunten visum Australië aanvragen

Je moet er wel voor zorgen dat als je de visumaanvraag Australië online gaat regelen dat alles in het Engels wordt geregeld en dat je een creditcard nodig hebt wil je de betaling kunnen doen. Zorg er daarom voor dat je dit van tevoren hebt geregeld, dan heb je de aanvraag ook sneller geregeld. Je kunt de visumaanvraag Australië ook in het Nederlands doen. Er zijn verschillende Nederlandse websites waar het aanvragen van een visum Australië zo geregeld is. Let wel goed op dat je de juiste documenten bij de hand hebt en dan kan het geregeld worden. Het kan zijn dat er wel een extra bedrag wordt gevraagd bij een visum Australië aanvragen als je het in het Nederlands doet, dit is dan alleen omdat het op een andere website is en omdat het niet in het Engels wordt gedaan.

Werken in Australië word moeilijker gemaakt: 457-werkvisum

Het verkrijgen van een zogeheten 457 werkvisum wordt moeilijker gemaakt door de Australische overheid. Het 457-visum is ooit in het leven geroepen om buitenlanders met speciale kennis en vaardigheden in te huren, maar de laatste jaren wordt deze visum vooral gebruikt om goedkope arbeidskrachten aan te trekken.

Het wordt dus moeilijker gemaakt om een 457-visum aan te vragen, men moet meer kennis hebben van de Engelse taal en een aantal beroepen zal worden geschrapt.

De huidige 95.000 buitenlanders met een 457-visum kunnen wel gewoon blijven werken. Deze strenge maatregel betreft niet de “working holiday-visum” waar veel studenten / backpackers gebruik van maken.