Toeristenvisum Australië

Het toeristenvisum Australië dien je op tijd aan te vragen, dan weet je ook zeker dat je het land in mag. Twijfel je hier over, dan kun je maar beter ruim op tijd beginnen met het regelen, want je wilt er niet vlak voor je reis achter komen dat je te laat bent met aanvragen.




Een toeristenvisum Australië is heel gemakkelijk en kan online gedaan worden. Wel moet je alles goed regelen en de juiste documenten in je bezit hebben. Als je naar Australië wilt voor een vakantie of om familie te bezoeken, dan dan ben je hier altijd welkom als je in het bezit bent van een toeristenvisum. De kosten zijn $9,95 Australische dollar, ongeveer 6,25 euro. Dit visum is 1 jaar geldig, maar je kunt max. drie maanden per bezoek blijven. Wel mag je down-under zo vaak bezoeken als je wilt in dat jaar. Je kunt het visum via internet aanvragen.

Een toeristenvisum Australië aanvragen, al dan niet online

Je kunt het visum ook aanvragen voor zes of twaalf maanden, dit moet dan in Nederland of in België worden gedaan. Dit kost je in totaal AU$ 70 (ongeveer 55 euro) en je kunt je visa ook online aanvragen. Het is wel van belang dat je bij je aanvraag de juiste papieren bij de hand hebt en check dan ook meteen even je paspoort. Dit moet de hele reis in Australië geldig zijn, als je paspoort verloopt wanneer je in Australië bent is dat een probleem. Daarom moet je van tevoren kijken of dat het de hele periode geldig is, wanneer dat zo is kun je een visum aanvragen en anders moet je ook je paspoort laten verlengen (doe dat op tijd).




Kopie papieren thuislaten!

Het beste kun je een kopie maken van je visum, maar ook van je paspoort en je rijbewijs. Het kan zijn dat je daar je gegevens mist, ze zijn bijv. gestolen of je bent ze kwijtgeraakt. Thuis kan iemand het altijd naar je toesturen per mail zodat je het daar kunt tonen. Je kunt het ook inscannen en naar je eigen mail sturen, dan heb je het snel bij de hand. Een geldig paspoort en een geldig visum zijn dus van groot belang als je naar Australië komt. Heb je daar bij het aanvragen van een toeristenvisum Australië al rekening mee gehouden dat je paspoort ook de gehele periode geldig is? Maak hier nu gebruik van en zorg dat je gaat ontdekken wat je mogelijkheden zijn met een toeristen visum Australie. Je kunt er nu een aanvragen wanneer je als toerist naar en in Australië wilt reizen en bijvoorbeeld het operahuis in Sydney wilt bekijken.

Sydney Opera Huis Australië

Werkvisum Australië aanvragen

Er kan voor een werkvisum Australië (ook wel Working Holiday visum Australie) worden gekozen. Dit werkvisum Australië moet je wel op tijd aanvragen. Als je voor een werkvisum gaat, dan is het belangrijk dat je die keuze nu gaat maken. Ontdek daarom nu welke eisen hier aan verbonden zijn. Je moet om te beginnen 18 jaar zijn of ouder, maar je mag niet ouder zijn dan 31 als je een werkvisum aan gaat vragen. Een andere voorwaarde is dat je de Belgische of de Nederlandse nationaliteit hebt. Daarnaast moet je paspoort de hele reis in Australië geldig zijn. Ook moet je over AU$ 5000 (ongeveer 3950 Euro) aan reisgeld beschikken.




Wanneer je een visum aan gaat vragen zijn er nog meer voorwaarden, je moet goedkeuring hebben om een jaar te vertrekken, een visum is een jaar geldig, je mag legaal werken in Australië, maar dat mag niet langer dan zes maanden zijn bij dezelfde werkgever en je mag maximaal vier maanden studeren in Australië met je werkvisum.

Kosten van een werkvisum Australië en online aanvragen

De kosten voor een werkvisum Australië zijn AU$ 365 (ongeveer 290 Euro). Het online aanvragen van een visa is eenvoudig, je gaat naar het internet en daar regel je alles online. Daarom is het goed dat wanneer je in Australië wilt werken je hier ook je aanvraag op tijd gaat regelen. Je krijgt een bevestiging in de mail wanneer het is gelukt, het is eenvoudig en echt niet moeilijk. Er wordt vaak gedacht dat het lastig is, maar neem alle stappen goed door en het gaat je gewoon lukken. Geen rare verrassingen, het aanvragen van een working holiday visum neemt niet zoveel tijd in beslag als je van tevoren alle juiste papieren maar bij de hand hebt en dan kun je het zo regelen. Je kunt ook als student naar Australië en dan kun je met je werkvisum maximaal vier maanden in dit land studeren.




Kopie werkvisum Australië maken

Het is wel belangrijk dat je een kopie van je gegevens thuis laat, dan kunnen anderen het naar je toesturen of inscannen bij vermissing. Daarom is het belangrijk dat je daar even de tijd voor neemt en je reis goed gaat voorbereiden. Als je weet waar je wilt werken en in welke periode, dan kan het regelen van de voorbereidingen voor een werkvisum Australië nu beginnen. Een werkvisum Australië kan nu worden gekozen als je weet wat je hier gaat doen en wanneer, je kunt ook met meerdere mensen gaan maar je moet dan allemaal een eigen visum Australië aanvragen om het land binnen te komen en hier te mogen verblijven en werken.